Panuj Hoře!

květen 2021:  V lednu letošního roku jsme vás informovali o možnosti zapojení se do jedinečného projektu s názvem Panuj Hoře! Jeho hlavní myšlenkou je umožnit občanům rozhodovat o investičních záměrech. OsV Kaňk se rozhodl přihlásit do soutěže o 130 tis.Kč, které jsou pro městkou část Kaňk přiděleny.  Je navržena obnova dětského hřiště pod kostelem sv. Vavřince. Plánované osobní setkání za účelem prezentace všech přihlášených návrhů z dané lokality se muselo z důvodu nepříznivé epidemiologické situace přesunout do on-line prostředí. Ve čtvrtek 6. května se tak stalo a před zástupci Města Kutná Hora a organizátory návrh obnovy dětského hřiště představila Mgr. Jana Červená. Prezentované návrhy musí nyní projít technickou analýzou proveditelnosti a následně bude spuštěno hlasování, které rozhodne o vítězi projektu v dané lokalitě. Dle dostupných informací se hlasování může zúčastnit každý občan starší 14ti let, hlasovat bude možné prostřednictvím služby Mobilní rozhlas či hlasovacího lístku, který bude zveřejněn v červnovém vydání Kutnohorských listů. Samotné návrhy budou zveřejněné v brzké době, my vám ten „náš“ představujeme právě nyní zde. Doufáme, že získá vaši podporu.

Bližší informace o projektu Panuj Hoře! získáte na odkazu http://www.panujhore.cz/

leden 2021: Rozhodli jsme se přihlásit do soutěže o 130tis. Kč s názvem Panuj Hoře!

O co se vlastně jedná?

Takzvaný participativní rozpočet poskytuje možnost zapojit široku veřejnost do dění ve svém okolí. V několika krocích jde o vymyšlení návrhu, podání žádosti, prezentování návrhu a hlasování. Finanční záštitu nad celou akcí přebírá Město Kutná Hora.

Očekávaným dalším krokem je prezentování návrhu za Osadní výboru, které by mělo proběhnout v únoru či březnu.

Jaký je náš plán? O co budeme usilovat?

Při zveřejňování výzvy na FB OsV padly návrhy k obnově dětského hřiště. My jsme se rozhodli této myšlenky chopit a navrhnout oplocení a instalaci nových herních prvků na dětském hřišti pod kostelem.

Tak nám držte palce!

Současná podoba dětského hřiště pod kostelem

Jana Červená

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post comment